NK te Brunssum eindigt in mineur

Toegevoegd op 8 juni 2019 om 21:28 door Henk Bond
Whatsapp Facebook Twitter


NK te Brunssum eindigt in mineur

Zaterdag 8 juni 2019 stond al een hele tijd met rood omcirkeld in flink wat agenda's . Dit was de dag dat onze oranje leeuwinnen wederom acte de présence zouden geven om Nederlands kampioen te worden. Locatie dit keer het prachtige Brunssum, moet je wel ff een uurtje voor op zetten om heen te rijden...

Het toernooi ving zoals gebruikelijk aan met het voorstellen van alle teams gevolgd door het volkslied dat natuurlijk door onze dames uit volle borst werd meegezongen. De tegenstanders waren wij ons in de poule mee zouden meten waren achtereenvolgens Unitas'30, OVC'85 en Quick. De winnaar van deze poule zou zich plaatsen voor de winnaarspoule en zou spelen voor plekken 1-4, de nr. 2 uit de poule kwam hierna terecht in de poule van plek 5-8, nr. 3 zou moeten gaan strijden om plekken 9-12 en het team dat als 4e in de poule zou eindigen zou gaan strijden om plekken 13-16.

De eerste wedstrijd was op het hoofdveld tegen Unitas'30. Naast het feit dat we helemaal niet bekend waren met de tegenstander, was het ook de grote vraag hoe het gesteld zou zijn met vorm van onze meiden (gedurende het toernooi zou blijken dat we wel redelijk in vorm waren maar de echte topvorm misten). 

Terugkijkend op deze wedstrijd kon gezegd worden dat er flink gestreden werd door beide teams, maar dat dit geen echte kansen opleverde. Zo eindigde deze pot met een brilstand. Belangrijk in ieder geval dat er niet verloren werd.

Wedstrijd 2 was tegen OVC'85. Direct vanaf het beginsignaal gaven we snel druk op de bal, die veroverden we en Kim ging er met haar karakteristieke snelle loop vandoor. Ze liet haar tegenstander haar hielen zien en rondde zeer beheerst af, 1-0. We bleven vol gas geven en kregen gedurende de 1e helft genoeg mogelijkheden om de score te verhogen. Helaas gebeurde dit niet en zodoende gingen we kort rusten met een 1-0 voorsprong. De 2e helft gaf een iets ander beeld. De tegenstander kwam beter in de wedstrijd, wij waren te ongeduldig en speelden te snel de lange bal. Helaas leidde een klein slippertje in de defensieve de gelijkmaker in. De 1-1 verscheen op het bord en dit was ook de eindstand.

Conclusie: Twee gelijke spelen, dus nog in de winnaarspoule belanden konden we wel uit ons hoofd zetten. Maar...de uitslag van de andere wedstrijd in onze poule gaf weer hoop. Er was toch nog een kleine kans. Dan moesten wij met 2 doelpunten verschil onze 3e wedstrijd winnen en dan moest de laatste poulewedstrijd van onze concurrenten eindigen in een gelijkspel.

Er stond dus duidelijk nog wat op het spel in wedstrijd 3. Deze vingen we ook goed aan en al gauw kwamen de eerste mogelijkheden. Helaas werd af en toe de verkeerde keuze gemaakt en konden we het net nog niet vinden. Zo was de ruststand 0-0, maar ook op het andere veld was het nog steeds 0-0, dus het kon nog steeds! In de 2e helft scoorden we al rap de 1-0, weer door Kim die netjes binnenschoot. Hierna werd vol de aanval gezocht; verdediger eruit, voorin met 4 spitsen, kans op kans, de één nog mooier dan de ander, we telden er wel 7 a 8!!! Jammer genoeg viel de bevrijdende 2e treffer niet....dat had namelijk genoeg geweest om door te gaan omdat inderdaad de concurrenten gelijkspeelden.

En toen gebeurde het.... drie ploegen met 5 punten. Nu moest bepaald worden wie er 1, 2 of 3 in de poule waren. Er werd gekeken naar de onderlinge duels: waren allemaal 0-0 of 1-1, dit bood geen soelaas. Dan doelsaldo; allemaal een doelsaldo +1. Ook dit bracht geen duidelijkheid. Toen werd de volgende joker gespeeld: de punten welke ieder team iedere wedstrijd van de scheidsrechter kreeg. Ineens bleek dat wij hierdoor naar plek 3 donderden, maar hier zat weer een extra spelregel aan....Hierna gebeurde er nog van alles, waar ik u niet mee zal vermoeien. Het was in ieder geval schandalig hoe tot een rangschikking op een Nederlands Kampioenschap werd gekomen. De organisatie faalde hier jammerlijk! Afijn, het resulteerde erin dat we penalty's moesten nemen met Unitas'30 wie nou 2e of 3e in de poule werd.

Dan zou je bijna zeggen, Volendam, penalty's, penaltysyndroom. En jawel ook deze keer gingen we het schuitje in. Hierdoor dus 3e in de poule wat betekende dat we nog moesten gaan spelen om plekken 9-12.

Na eerst twijfeling en aarzeling of we dit moesten doorzetten, toch besloten te spelen. De druk was er wel helemaal vanaf en ook het plezier was op dat moment ver te zoeken.

Wedstrijd 4 werd tegen Stiens met 1-0 gewonnen, waardoor we in de laatste wedstrijd zouden moeten strijden om plek 9 of 10. Best bijzonder als je na gaat dat je nog geen enkele keer hebt verloren...

Deze wedstrijd speelden we tegen de organiserende vereniging, SV Langeberg. We kwamen al gauw op achterstand maar weer was het ons goudhaantje Kim die de gelijkmaker binnen tikte na goed doorzetten. Zo hobbelde de wedstrijd richting het einde en moesten we weer penalty's nemen.

Dit keer deden we het iets beter door er 2 van de 3 binnen te schieten, helaas was dit niet genoeg want de meiden van Langeberg schoten hem allemaal raak. Dit betekende dus een uiteindelijke 10e plaats. 

Terugkijkend op deze dag overheerst een enorm dubbel gevoel. Aan de ene kant niet verloren (de penalty's even buiten beschouwing gelaten) en vrij aardig gespeeld. Wel apart dat je dan uiteindelijk 10e wordt. Aan de andere kant met een katerig gevoel huiswaarts door de toestanden om de winst in de poule en de gekozen oplossing door de organisatie. 

Lieve meiden, kan niet anders zeggen dat jullie er echt voor hebben gestreden, maar dat het helaas niet zo mocht zijn vandaag. Jullie hebben de naam Volendam in ieder geval hoog gehouden en hebben weer laten zien dat jullie in deze leeftijdscategorie tot de beste teams van Nederland horen. Dat is iets om met zijn allen trots op te zijn.

Lieve ouders, bedankt weer voor jullie support, meeleven en aanwezigheid. Het is tenslotte niet niks om ff naar Brunssum te rijden. Het was gisteren op de voorbereidingsdag in Valkenburg ook erg gezellig, fijn dat jullie er waren.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs